• april

    19

    2017
  • 1281
  • 0
Interview | Oud-leerling Thierry Staallekker

Interview | Oud-leerling Thierry Staallekker

Interview met Thierry Staallekker

‘Het is een erg leuk familiebedrijf waar de sfeer onderling onwijs goed is. Iedereen staat elkaar klaar. We werken tot half 5 en het is mooi te ervaren dat een collega die een uurtje eerder zijn werk af heeft, uit zichzelf collega’s belt om te vragen of hij nog ergens kan helpen. In totaal zijn we met 20 man, maar je kunt het zien als één family, vertelt Thierry

‘Mijn werkzaamheden bestaan eigenlijk uit alles op het gebied van installatietechniek. Van dakwerk tot riolering en van verwarming tot onderhoud van cv-ketels. De afwisseling is ook het leuke van het werk. Darkwerk en onderhoud cv-ketels is nieuw voor mij, want tot vorig jaar heb ik bij andere bedrijven gewerkt waar dit geen onderdeel was van het takenpakket.’

Andere bedrijven?

‘Ja, ik heb eerst een jaar bij de BAM Techniek gewerkt. Dat was ook onwijs leuk, alleen niet echt loodgieterswerk. Daar zat ik in de hele grote installaties. Vervolgens ben ik bij Schulte en Lestraden terecht gekomen via iemand van de voetbal, die mijn vaste maat werd. Ik heb daar 4 super jaren gehad. Heel veel geleerd en ik weet zeker dat als mijn vader geen bedrijf had gehad, ik daar nog had gewerkt!’

En de tijd bij IWZH hoe kijk je daar op terug?

‘Ik heb die tijd als heel leuk ervaren! Behalve dan dat ik bijna het hele jaar vakantiedagen aan het terugbetalen was. Maar ja, ik ging zelf zo vaak weg. Dus eigen schuld! Verder denk ik met veel plezier terug aan de samenwerking met IWZH. Vooral de gesprekken en bezoeken van mijn begeleider Jeffrey de Man.

Ook de praktijkdagen met praktijkopleiders Jaco en Bram bij IWZH met al die gasten vond ik leuk. We hebben genoeg gelachen daar. Het allerleukst vond ik de Topstartersdag in De Kuip van OTIB. Het is was een dag vol rollenspellen en met heel veel mensen van toen nog ROI. Dat was allemaal onder begeleiding van Dennis van der Geest, wat ook echt een hele sympathieke jongen is!’

En… heb je nog tips voor de huidige leerling-monteurs bij IWZH?

‘Ik wil hen adviseren leergierig te zijn. Met goede wil bereik je veel bij mensen die jou iets kunnen leren! Bovendien zou ik proberen zo mogelijk school af te maken. Als ik het over kon doen, zou ik alles in een hoger tempo doen.’

Copyright © 2020 W. Janssen | Eye-C Multimedia Webdesign Den Haag